martes, 10 de marzo de 2009

Nova línea ICO-liquidez

L’actitud injusta i insolidària de la banca que de forma unànime i fulminant ha paralitzat l’adjudicació de crèdits, amb l’únic interès de protegir de forma avariciosa el seu propi patrimoni, escanya amb la seva actitud l’economia i agreuja els efectes de la crisi financera internacional que ells mateixos han provocat.

Em sembla llavors, molt encertada la decisió del Govern de llançar una nova modalitat de crèdit a través del ICO a fi de facilitar la liquiditat de les petites empreses a curt termini, amb una dotació de 10.000 M€ que està dirigida tant a Pymes com Autònoms, la línia de crèdits està destinada a assegurar la inversió en pro de la creació d’ocupació i no de la seva destrucció, just el contrari a l’abaratiment dels acomiadaments proposats per altres.

Estic d’acord amb les declaracions de Josep Lluís Carod Rovira en el seu article publicat a el Periódico. "Economia de la responsabilitat." (...) Presoners del tacticisme, la immediatesa i la mirada curta, només veurem la sortida del túnel si mirem més a llarg termini. Però també si acceptem la inviabilitat d’un model econòmic basat en el benefici immediat i de dimensions desproporcionades, model que haurà de deixar pas a una economia de la responsabilitat.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Deja que la banca mire por conservar su patrimonio, que es el patrimonio de todos los que depositamos allí nuestros cuatro duros.
Como hagamos una banca que sirva a los intereses de los políticos (de Carod o de quien sea), nos arruinaremos.
La crisis actual empezó cuando un gobierno americano criticó la avaricia de la banca que restringía las hipotecas y las negaba a los pobres. Esperaemos que el ICO no cree otra crisis "subprime" dando créditos sin bastantes garantías a las PYMES y a los particulares.

Camarada Tersites

Karen dijo...

Estoy de acuerdo contigo, los bancos hasta ahora nos daban todas las facilidades cuando pediamos un crédito, para comprar un coche nuevo, para comprar un piso, para irnos de vacaciones de lujo(cruceros, islas paradisicas, etc)y ahora al que lo necesita ni siquiera lo escuchan. De entrada nos dicen que no sin muchas explicaciones, es decir que antes sí nos daban crédito y ahora no, esto no es normal.
Creo que toda medida que se tome puede beneficiarnos, pero de todas maneras hemos de estar alerta, la banca nunca pierde.