miércoles, 30 de abril de 2008

La societat no pot esperar.

L'enquesta de població activa indica una pujada important de l'atur el primer trimestre de 2008 i situa aquesta tassa en el 9'6%. Ha crescut un punt percentual en només un trimestre. La creació de 333.000 llocs de treball entre el març de 2007 i el març de 2008 no ha estat suficient per pal•liar els efectes de la desacceleració econòmica mundial que també afecta a Espanya. Donat que el nostre model de creixement econòmic exigeix una estreta cooperació entre el sector públic i el sector privat per crear i mantenir l'ocupació, la resposta de l'Estat del benestar ha de ser immediata, perquè els ciutadans no podem esperar.

El capitalisme global s'ha estès sense voler marcar límits a la seva pròpia voracitat, l'Estat del benestar ha de posar fi a aquesta carrera desbocada. És necessari doncs impulsar l'Acord Estratègic assolit per primera vegada a Catalunya pel Govern de la Generalitat, les patronals i els sindicats, que permetrà afrontar aquesta situació amb eficàcia. L'1 de Maig és un data adient per reivindicar aquest impuls, la creació d'ocupació de qualitat, la millora de l'Estat del benestar i més Justícia Social. Mereixen la pena.

El lema de la UGT i CCOO aquest 1 de Maig "Treball digne, arreu i per a tothom" és apropiat i oportú. La reivindicació del treball digne arreu del món significa la lluita per la universalització dels drets laborals i sindicals, i la voluntat de lluita del sindicalisme en el marc d'una economia globalitzada com l'actual. Sense dubte és la resposta sindical que la societat necessita.

2 comentarios:

Toni Mantis dijo...

Salut des de Martorell, company! No coneixia el teu bloc ;)

Toni Soler dijo...

Salut company, a estat una bona trobada. Ens veiem. Ahhhhmiraré d’entrar en el teu blog

Salut i socialisme ^ ^.