jueves, 10 de abril de 2008

La ciutadania sap destriar ben bé el gra de la palla.

Respecto a la moción/represalia presentada por ERC contra un regidor socialista, es muy interesante la opinión del alcalde de Balaguer que reproduzco íntegramente para vuestro conocimiento:

Balaguer, 3 d’abril de 2008

Benvolgut Josep Maria:

Assabentat de les motivacions que pretenen justificar la petició de la teva dimissió com a regidor de l’Ajuntament d’Abrera voldria manifestar-te, d’entrada, el meu suport i reconeixement a la teva persona i a la tasca i responsabilitat que exerceixes com a responsable de la cultura, comunicació i promoció econòmica del teu municipi.

No em pertoca, lògicament, entrar a analitzar i/o jutjar les motivacions que porten al Sr. Regidor d’ERC Francesc Manuel Camacho a demanar la teva dimissió. Tanmateix si que voldria fer-te arribar la meva inquietud i alhora, enuig, com a alcalde i també com a ciutadà perquè, entre aquestes raons hi figuri l’esment a la nostra ciutat natal i a la suposada actuació del gegants de Balaguer i per extensió també la de l’Ajuntament que presideixo des de fa més de 20 anys.

Entenc que el joc polític s’ha de basar en la confrontació de criteris i alternatives però mai en la desqualificació personal i en valoracions no ajustades a la realitat.

És per això que sobre el paràgraf que fa relació a la nostra ciutat voldria fer les següents consideracions:

1. Desmentir totalment els fets que s’hi esmenten sobre els gegants de Balaguer i les persones que han col·laborat al llarg dels temps en les corresponents ballades i cercaviles.


2. Manifestar l’actitud racista que es desprèn d’aquest comentari. Qualsevol ciutadà, sigui de la condició que sigui, segui de l’ètnia que sigui, ha de poder participar i col·laborar en les activitats de la seva ciutat.

3. Considero inadmissible i intolerable també, la referència al teu origen balagueri per blasmar la teva acció com a govern. Aquest ès un altre tipus de racisme tant o més perillós i nociu per la bona convivència. Sembla inaudit i increïble que hi pugui haver, encara avui, persones que utilitzin aquest arguments tan poc racionals.

4. Expressar-te també la meva valoració personal sobre aquest assumpte. Si aquesta és una raó fonamental, pel que es veu, per justificar la petició de la teva dimissió t’he de dir que estiguis tranquil. T’auguro força anys de regidor. La ciutadania sap destriar ben bé el gra de la palla. Aquest comentaris diuen molt poc d’aquelles persones que els fan.

Voldria finalment fer extensiu el meu reconeixement també a l’alcaldessa i a tots els teus companys i companyes del consistori, i convidar-vos a tots i a tota la població d’Abrera, a conèixer Balaguer i veure com entenem i com practiquem, si més no, el concepte cultural.

Cordialment,

Miquel Aguilà Barril, Alcalde de Balaguer.

8 comentarios:

Sergi dijo...

He fet algunes mencions a la teva persona en el meu blog en els darrers comentaris. M'agradaria els veiéssis ja que en ells et convido al diàleg de l'argumentació.

Toni Soler dijo...

Te equivocas Sergi, siempre te has equivocado. La frase “S’equivoca senyor regidor, sempre s’ha equivocat.” Pertenece a la moción que presentó ERC.

No has leído la moción de ERC????, espera un momento… haber… como dijiste …. La moción es mía…, no, no, la moción fue… idea mía…, espera que mire, fue al final del post “Ple 3.4.08, el de la mala …”, si, si dijiste “Aquesta moció va ser idea meva”

Menos mal que tu fuerte son las letras. Los pactos desde luego que no

Sergi dijo...

Potser si féssis servir les cometes ("..."). A més vaig pensar que ho feies servir en contra d'ERC. Motius no em falten

Toni Soler dijo...

ERC és un partit històric i democràtic que és mereix tot el meu respecte.

Sergi, motius no tens. No tens cap motiu per a pensar que jo tinc res contra ERC, ni contra cap partit democràtic. Tinc la meva opinió, lògic, pel que fa a la moció/represàlia presentada per ERC, res contra el partit en el què tu milites.

Salut^^.

Sergi dijo...

Segur que no tens res en contra dels partits democràtics??? Estás en contra de la il.legalització de les llistes d'ANV i del Partit Comunista de les terres basques???
Jo n'estic en contra. Pero tu... diria que estás a favor... I són partits democràtics que es presentaven a unes eleccions democràtiques, però amb una acció represiva, en part tirada endavant pel teu partit, PSOE, no s'hi van poder presentar.

I del tema de la moció... m'agradaria retiréssis això de represàlia. I a més... vigila amb el què publiques...(no és cap amenaça, simplement és un comentari). Potser cada partit fa públiques les coses en el seu moment. No ets NINGÚ per fer pública una moció, i encara menys fraccionada i fora de context.

Toni Soler dijo...

Copio i pego: Pregunta Sergi

I m'agradaria deixar oberta una pregunta m'agradaria fós contestada pel mateix Antonio Soler: Quin és el motiu de la seva ràbia als partits nacionalistes catalans? Quin és el motiu d'aquest menyspreu?

Resposta de Toni Soler

No, No tinc cap ràbia ni cap menyspreu vers als partits nacionalistes catalans.

Copio i pego: S

Segur que no tens res en contra dels partits democràtics??? Estás en contra de la il.legalització de les llistes d'ANV i del Partit Comunista de les terres basques???

Resposta: TS

No, no tinc res en contra dels partits democràtics. Tot el contrari, uns amb responsabilitats de govern, altres amb responsabilitats de control del govern, a fet avançar plegats Espanya.

HB, Eukal Herritarrok, EHAK-PCTV i ANV són partits titelles dels assassins a sou de la banda eta. Aquest partits practiquen una democràcia vertical, el que decideixen els assassins fa el partit titella, per exemple, no poden condemnar la violència, no poden discrepar, no hi ha debat, no son democràtics.

Fi

Toni Soler dijo...

Comentar que, del publicat sobre la moció/represàlia injustament presentada per ERC. M’ha grada més el Sergi que defensa la llibertat de premsa i compara el Fraga amb el Toni per no practicar-la, segur que ets tu Sergi, .

No , no retiro res. Lo publicat es copia i pega de la moció d’ERC.ver post “Cautivos de nuestras palabras” i final de “Plantem el futur”. Segueixo pensant, que l'ús injustificat, d'una eina democràtica, com és la moció a un regidor, utilitzada en aquest cas per ERC com represàlia, per no haver escoltat l'oferta de pacte PSC-ERC, que hagués contat amb el vot favorable d'aquesta formació en els pressupostos municipals, inclosa la pujada de la taxa de l'IBI, a canvi de la regiduría de Cultura, és deplorable.

Anónimo dijo...

De las FARC, PKK (partit comunista kurdo)i Hamàs, que pensas Toni. És que hem de treure't les respostes amb llevataps? Són democràtics o no?