jueves, 13 de mayo de 2010

Violencia machista en ninguna de sus variantes

El Ayuntamiento de Murcia apoya la convocatoria del III Motor Show que se celebrará el próximo domingo 16 de mayo en la ciudad, el hecho no tendría nada de particular si su cartel anunciador además del logotipo del Ayuntamiento no incluyera la imagen de una joven con una clara actitud de ofrecimiento sexual.

El uso de la mujer como objeto es impropio del siglo XXI, espero que los espectadores que asistan al evento en cuestión lo hagan movidos por el interés que provoca el atractivo mundo del motor y no por el reclamo del anuncio: “chicas en top-less, gogós, azafatas, chicas lavacoches y shows eróticos”

El ayuntamiento ha rectificado pero los carteles siguen en la calle, las políticas contra la violencia machista por parte de las instituciones deben ser claras y firmes, erradicarla es labor de todos. La pasividad tiene las dramáticas consecuencias que todos conocemos, como ejemplo la muerte de Antonia el pasado día 11 de mayo en esta misma ciudad presuntamente a manos de su marido.

5 comentarios:

Joana dijo...

NO aprenen, i a sobre, alguns fatxendes volen treure el ministeri d'igualtat!
En fí... sort que podem comptar amb homes com tu.

Toni Soler dijo...

Homes y dones com nosaltres.

Speaker dijo...

Sincerament i amb tot el respecte: llig aquest apunt i me’n faig creus, al veure a quin extrem de l’absurditat es pot arribar amb allò de la idea d’igualtat i d’allò políticament correcte. I és que puc estar d’acord en algunes coses que diu, però crec que està manipulant, barrejant i igualant perillosament coses ben diferents, ficant-les al mateix sac de forma imprudent.

Què té a veure aquest cartell amb la mort d’una persona? És utilitzar la imatge d’una dona com a reclam publicitari una variant de la violència masclista? Per favor... Tothom (jo ho estic) està en contra de la violència, siga entre hòmens, dones o adolescents, amb l’ordre i les combinacions que vulgueu. I a mi, particularment, em pot desagradar que s’use el reclam sexual per a publicitar coses que no tenen res a veure amb allò sexual. És superficial, barroer, vulgar, tot el que vosté vulga. Però d’ací a suggerir que això és una variant d’una conducta violenta, i que si no denunciem este cartell les conseqüències poden ser l’assassinat d’una dona... em sembla que s’ha passat cinc pobles.

Toni Soler dijo...

Estic segur que la tolerància cap a la violència masclista de baixa intensitat no ajuda en res a eradicar la violència masclista de conseqüències tràgiques i per això exigeixo a les administracions que no es relaxin en aquesta lluita.

Avançar en l'eradicació d'aquestes conductes està costant moltíssim. Errar és molt fàcil i així ho ha reconegut el propi ajuntament.

Anónimo dijo...

Estic completament d'acord amb Josep Lluis. Es un cartell de "moteros",publicitant una concentració que,de haver-hi hostesses i noies amb bikini,de ben segur que no és contra la seva voluntat. Volguer comparar aixó amb l'assasinat de una dona es si més no rebuscat. Recordo quan es prohibien cartells de la "Passió" i la progresia posava el crit al cel (i perdó per la broma fácil).
I algú recorda l'anunci de la dona que truca al servei d'assistencia de la rentadora perque l'home no sap posar-la?...siguem equànimes si us plau.
I a la Joana que m'expliqui tot el que ha fet el ministeri de l'igualtat fins ara. I quin pressupost té i quan ens costa,en plena crisi, pagar-lo entre pensionistes i funcionaris mileuristes,homes i dones tots ells