jueves, 8 de octubre de 2009

Mirar cap a un altra banda.

La cultura ha estat sempre necessitada de diners per desenvolupar la seva activitat. De fet, els artistes necessiten del patrocini dels mecenes per promoure i millorar la qualitat la seva activitat vocacional en qualsevol de les seves disciplines artístiques. Els diners són donats desinteressadament per persones, entitats privades o públiques per a que els artistes pugin expressa lliurament la seva particular visió del món i no trobin dificultats per a desenvolupar la seva creativitat.
Des de aquest idíl·lic concepte de finançament cultural, costa molt d’entendre que algú pugui patrocinar, des del món de la cultura, fundacions de caràcter polític i vinculades a formacions polítiques. Tampoc es pot entendre que els responsables d’aquestes fundacions mirin cap a una altra banda justificant el que és injustificable. Potser és legal, no ho poso en dubte, però no és ni ètic ni moral.

19 comentarios:

Anónimo dijo...

La UGT de Catalunya denuncia que l’ajuntament es nega a aplicar el preacord del conveni col•lectiu signat.
Toni: Cap a on mires tu?

Anónimo dijo...

Jo diria que mira cap a una altra banda!!

Joana dijo...

Toni...
quina paciència tens xicot!!
Costa d'entendre moltes coses i això del Palau, com pot ser tant de temps, tants diners, i ningú ha vist res?
Petonet

Toni Soler dijo...

Gracies Joana, tindrem paciència.

No li a de estranyar a ningú cap a on miro, estic perfectament representat per l’UGT de Catalunya, per aquest motiu estic afiliat a aquest sindicat des de l'any 83.

Don güevón dijo...

Representat crec que no, sinó no hagués recolzat la congelació salarial de la empresa on treballem, SEAT.

Fa falta que et mencioni las causes per les quals els alemanys han atorgat el Q3 a SEAT? Saps tan bé com jo que no ha estat la congelació, sinó altres causes de molt pes i la congelació ha estat una dada irrellevant.

Merda de representació sindical que tenim!!

Anónimo dijo...

Toni, això de la bona representació sindical ho dius pel merino? Gran sindicalista, si senyor!!

Anónimo dijo...

porque no has hablado del último pleno?? me resulta curioso que de este último pleno no hayas dicho nada.... no será que no sabes como justificar la penosa actuación de nuestra alcaldesa, "mirar cap a un altra banda " mal titulo.

Anónimo dijo...

En www.aabrera.com lo encontraréis:

La UGT de Catalunya denuncia la irresponsabilitat de l’equip de govern i l’agressió a la negociació col·lectiva

La UGT de Catalunya denuncia que l’equip de govern d’Abrera boicoteja el preacord signat amb la representació sindical. Després de dos anys de llargues i dures negociacions, es va arribar finalment el passat juliol a un preacord del conveni col·lectiu del personal laboral i funcionari pels anys 2008-2011, que va ser ratificat per l’assemblea i en referèndum per tots el treballadors i treballadores.

Una setmana després, i “casualment” poc abans d’iniciar les vacances d’estiu, l’Ajuntament va comunicar als delegats que trencava l’acord perquè no podia assumir els acords. Davant d’aquesta agressió a la negociació col·lectiva, el personal de l’Ajuntament va decidir mobilitzar-se i assistir al ple de setembre per manifestar la seva protesta.

Des del nostre sindicat expressem la nostra enèrgica protesta per la manca de coherència i formalitat de l’Ajuntament d’Abrera, que de manera irresponsable ha dinamitat les regles del joc. No és suficient amb la negociació formal i la realització de reunions de treball per respectar el principi del dret a la negociació col·lectiva i per considerar satisfet el dret dels sindicats i treballadors a intervenir en la regulació de les condicions de treball. Tenim l’obligació de negociar sota els principis de bona fe.

Les administracions i entitats públiques de tot tipus han de tenir en compte els factors organitzatius que els permetin satisfer el dret dels ciutadans a una bona administració. Entre aquests factors el més important és, sens dubte, el personal al servei de l’Administració.

Font: UGT de Catalunya

Anónimo dijo...

Para donde miramos ahora Toni?

Anónimo dijo...

no solo lo pone en AAbrera.com, también lo podemos econtrar en la página principal del UGT de Catalunya. a UGT.cat

para donde miramos?

Anónimo dijo...

CC.OO - federació de serveis a la ciutadania.
Mobilització dels treballadors i
treballadores de l’Ajuntament
d’Abrera pel respecte a la negociació
col·lectiva
L’equip de govern d’Abrera boicoteja el
preacord signat amb la representació sindical.
Desprès de 2 anys de llargues i dures negociacions,
amb canvis d’interlocutor polític, es va
arribar finalment a un preacord pel conveni
col·lectiu del personal laboral i funcionaris pels
anys 2008/2011.
Al juliol de 2009 es va signar el preacord, que
poc després va ser ratificat per unanimitat per
l’assemblea de treballadors i treballadores.
Una setmana desprès, i poc abans d’iniciar les
vacances d’estiu, l’alcaldia va comunicar al
comitè i als/les delegats/des de personal que
trencava l’acord perquè no podien assumir els
costos i va proposar renegociar una nova plataforma.
Davant d’aquesta agressió a la negociació
col·lectiva, el personal de l’Ajuntament d’Abrera
va decidir mobilitzar-se i assistir al ple de setembre
amb pancartes de protesta:
Fins que no s’arribi de nou a la normalització de
les relacions laborals i s’apliquin els acords signats,
continuaran les accions de protesta contra
el consistori.

Anónimo dijo...

Bien por el Sr. Merino, ese sindicalista de pro puesto para controlar al equipo de gobierno, pero quién lo controla a él?

Toni Soler dijo...

Mirant, observant, veient, no deixo de veure el que és injustificable. El finançament de fundacions de caràcter polític des del món de la cultura i em contínua semblant absolutament immoral.

Don güevón dijo...

Vaya Toni, mirando para otro lado.

Anónimo dijo...

BARCELONA, 16 Oct. (EUROPA PRESS) El presidente de ERC, Joan Puigcercós, avanzó hoy que su formación pedirá suprimir las donaciones anónimas en las fundaciones de los partidos, por ser una práctica "inadmisible".

Anónimo dijo...

Los partidos Políticos, y el entramado de Fundaciones y Asociaciones, todos ellos mantenidos casi exclusivamente de los fondos públicos.

Tomemos un ejemplo:

Informe FRC núm. 1 de la Fundación Rafael Campalans, “La corresponsabilidad individual en la financiación pública de la atención sanitaria”.

La Fundación Rafael Campalans fue constituida en 1.979, y se define como el laboratorio de ideas del PSC

Para entender cabalmente el pensamiento de algunas de las Fundaciones que se nutren de fondos públicos, puede ser clarificador el ejemplo que nos da la misma Fundación Rafael Campalans.
La realización de un informe, que contradice todas las tesis oficiales del Partido Socialista Obrero Español en defensa de la sanidad pública, gratuita y universal.

Dicho informe estudia, entre otras cosas, la aplicación del copago sanitario analizando el papel y las posibilidades que se pueden reservar a la corresponsabilidad financiera individual en la financiación de los medicamentos y en la financiación de la atención a la dependencia, así como de otros servicios de la sanidad pública. Es decir, dicha Fundación afín al PSOE, estudia y analiza el modo de romper el principio de gratuidad en la Sanidad Pública.
Dicho informe, contradice todas las tesis oficiales del Partido Socialista Obrero Español en defensa de la sanidad pública, gratuita y universal.


Igualmente, resulta sorprendente que el segundo (y último) de los informes FRC se dedique monográficamente a la “transformación del modelo productivo catalán”; es decir, la actualidad del debate sobre los modelos productivos, encuentra un claro antecedente en el informe del laboratorio de ideas del PSC- PSOE.
PSC- PSOE, estudian eliminar la Sanidad Pública Gratuita
Igualmente, resulta sorprendente que el segundo (y último) de los informes FRC se dedique monográficamente a la “transformación del modelo productivo catalán”; es decir, la actualidad del debate sobre los modelos productivos, encuentra un claro antecedente en el informe del laboratorio de ideas del PSC- PSOE.

Petonets........

Anónimo dijo...

SOS, UNA AYUDA UNA PARA ZAPATERO

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, cuenta con un patrimonio de 209.206 euros. De esa cantidad, que incluye los "bienes y derechos provenientes de herencia familiar", 37.258,67 euros corresponden al valor catastral de sus bienes inmuebles y 171.947,46 euros a "otros bienes". El presidente declara además un "pasivo" (préstamos o deudas) de 80.847,89 euros

Anónimo dijo...

A mi quien me da pena es Cávez, pobre hombre, despues de ser Presidente de la Junta de Andalucía tantos años, y ahora de Vicepresidente, no ha podido ahorrar, que lástima.
Me emocioné un poco cuando vi su entrevista en TVE1, y dijo que tenía en la cuenta del banco solo 3.000 € (QUINIENTAS MIL PESETITAS DE LAS DEL 2008). Y es que la crisis y la vida de hoy se ceba con todos, y encima el pobre se ha quedado solo porque sus hijos han estudiado en Universidades privadas, algunas extranjeras.

Propongo hacer una cena solidaria por este hombre que solo tiene un patrimonio de 68.964 euros, de los que 46.502 son inmuebles y 22.461 en otros bienes. Y todo lo que recaudemos se lo enviamos para que pueda estar mejor. Al fin y al cabo debemos agradecerle que los andaluces esten de los primeros en paro en Europa, y parte de la ruina que tenemos.

María, dale algo.

Anónimo dijo...

En la parte baja aparece la responsable de Igualdad, con un patrimonio de 38.918 euros, 21.425 de su casa y 17.503 de títulos bancarios, pero debe más de lo que tiene. Bibiana Aído adeuda 109.722 euros.

Una casa de 3,5 milions de pessetes… juas juas i sobre tot… un deute de 109.000? I en què s’ha gastat aquesta senyora la pasta del crèdit? En mobles pel pis?