martes, 27 de octubre de 2009

27.09.2009 Llei de l'avortament aprovada avui

Avui el consell de ministres ha aprovat la llei de salut sexual i reproductiva que regula l'avortament. És un dia important com a dona socialista, perquè es reconeix la capacitat de les dones per decidir sobre la seva salut sexual i reproductiva. Trets fonamentals del projecte de llei:
- llei en línia amb les legislacions del nostre entorn i amb les recomanacions dels organismes internacionals.
- Posa especial èmfasi en la prevenció d'embarassos no desitjats.
- La llei parteix de la consideració que totes les persones tenen dret a tenir fills, a decidir quan tenir-los.
- Les persones tenen dret a la millor salut possible, inclosa la salut sexual i reproductiva. Aquesta llei regula l'avortament, és una llei de terminis complementada amb indicacions:
- Durant les primeres 14 setmanes: la dona podrà decidir lliurament
- Fins les 22 setmanes: es podrà interrompre l'embaràs en dos supòsits risc per a la vida o la salut de l'embarassada o greus anomalies al fetus.
- A partir de les 22 setmanes: Si és diagnostica en el fetus anomalies incompatibles amb la vida o una malaltia extremadament greu.
La Interrupció Voluntària de l'Embaràs es garantirà dins de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, perquè sigui una prestació pública i gratuïta. La llei manté la possibilitat de decidir de les joves a partir de 16 anys, una vegada reconeguda pel Consell d'Estat l'autonomia i dret a decidir de les joves majors de 16 anys. La nova llei elimina una excepció, la Llei d'Autonomia del Pacient estableix com a majoria d'edat per a decidir els 16 anys per a qualsevol prestació sanitària excepte l'IVE, que ara equiparem a altres intervencions sanitàries.

2 comentarios:

Joana dijo...

Ejem.... parlant de l'avortament, ja tocaba actualitzar aquesta llei!
Petons

Toni Soler dijo...

Han sido borrados los comentarios que eran simples copiar y pegar de artículos publicados por la agencia Efe, El Periódico o La Vanguardia, si tenéis interés en conocer sus contenidos podéis dirigiros directamente a estos medios, también a sido borrado un comentario que lanzaba, amparándose en el anonimato, graves acusaciones hacia personas que están fuera de toda sospecha.

Cuando se confirmen los hechos, el caso de Santa Coloma será tratado en este blog como han sido tratados otros casos, de momento espero que todos los implicados colaboren con la justicia para esclarecer los hechos cuanto antes de manera que queden salvaguardados los intereses de todos los ciudadanos de Santa Coloma y el buen nombre de las instituciones locales.

Respecto al comentario que he borrado sobre la IVE, me parece muy bien que los vomitéis en otros blogs donde lo permitan la falta de ética y/o moral de sus propietarios.