miércoles, 27 de enero de 2010

Autonomía municipal

La decisió del líder de CIU d'obrir un expedient als seus quatre regidors a Ascó per acceptar en el seu terme municipal el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears trenca amb el dret a l'autonomia municipal.

Els ajuntaments són la primera institució política del país i la més propera al ciutadà. A nostres representants municipals acudim per a reclamar en primera instància allò que considerem de justícia. Fomentant la proximitat, allunya la desafecció dels nostres ciutadans.

La decisió d'Artur Mas qüestiona i limita el grau d'autonomia del que disposen els ajuntaments per a prendre les seves pròpies decisions i de la representativitat dels seus càrrecs democràticament triats. La seva decisió és una falta de respecte al municipalisme al no admetre un pronunciament democràtic dels seus regidors en l'àmbit de les seves competències.

Discrepar en el seny de les formacions polítiques no és delicte, tot el contrari, enriqueix i fomenta la participació dels seus afiliats, no sancionar als militants convergents implicats en el cas Pretòria és emparar actituds delictives.

7 comentarios:

Joana dijo...

Però no els agrada quan discrepem... t'ho ben aseguro!

Anónimo dijo...

Antonio haber si hablas de la actualidad de Abrera, de como actua la oposicion en los plenos... se echa de menos

Anónimo dijo...

Muy poco estimado Jaime:
Usted me perdonara, pero no me sale llamarle presidente en cuanto relaciono dicho cargo con una persona responsable, seria y con seny, como decimos en Catalonia y no con alguien que ha irrumpido en Seat como un elefante en una cristalería.
Afortunadamente, los tiempos del Veni, vidi i vinci acabaron con Julio Cesar, y el circo romano paso a la historia y no ha podido cumplir su plan tan perfectamente trazado por sus encorbatados asesores, los cuales, probablemente jamás han pisado un taller ni tomado el metro.
Desgraciadamente usted ha estado mal aconsejado, quizás por los mismos que a la llegada de los primeros alemanes pensaron que debido a nuestra idiosincrasia, los españoles íbamos a sucumbir solitos ante el empuje teutón, que con nuestros Toledos e Ibizas no íbamos a conseguir la mayoría de edad. Ya ve, se equivocaron entonces y se equivoca usted ahora.
También ha dejado en entredicho su honradez y su palabra, faltando a todos los acuerdos a los que se llego a cambio de la congelación salarial.
A mentido descaradamente a la opinión publica con lo de los 300 directivos despedidos cuando los despedidos han sido currantes que, ya sea por venganza, despecho o para que algunos jefecillos demuestren su valía como medio de ascender en la empresa, se han visto sorprendidos por absurdas decisiones sin ton ni son.
Los colaboradores de Seat estamos hasta los higadillos de personajes como usted que piensan que el mundo debe estar a sus pies y que son capaces de hacer lo que les venga en gana sin consultar con nadie.
Ya ve, le hemos salido respondones, muchos mas de los 750 que usted afirma, quizás porque ya hemos vivido muchas campañas de este tipo y porque llevamos en la sangre los genes de Daoiz y Velarde, Agustina de Aragón o Don Pelayo.
Un Seatero

Anónimo dijo...

A traves de este escrito quisiera darle las gracias al Sr. Toni Soler por haberme aclarado las pocas dudas que tenia sobre a quien no votar en las proximas elecciones municipales.
Segun el presente articulo parece ser que el PSC da libertad a las corporaciones locales para dar su libre opinion sobre temas que afecten a su municipio.
Hasta ahora creia qe el apoyo de nuestro Ilustre Ayuntamiento sobre la variante de la C55 y el paso del 4o Cinturon por nuestro municipio era una directriz de partido, ahora veo que no. Es una decision propia, madurada y valorada. Parece que a nuestra Alcalesa y los regidores/as del PSC creen que lo mejor, para los vecinos del Rebato, de Can Villalba, Sant Hilari y colateralmente del resto de los barrios es ser un "cruce de caminos".

Pujolvergent dijo...

A l’acte de consagració d’Artur Mas com a candidat de CiU al Palau de la Vall d’Hebrón de Barcelona, periodistes i convidats estaven d’acord majoritàriament en una cosa: el discurs de Mas no només va ser el més fluix de la vetllada, sinó segurament el pitjor que se li ha sentit en anys.
A banda de repetir idees per enèsima vegada (el 2003 i el 2006 ja es presentava com a nou, ja clamava per la il·lusió, ja buscava equilibris entre sobiranisme i centralitat), al llarg d’una hora va ser incapaç de donar un sol titular.
I és per això que absolutament tots els mitjans destacaven la mateixa “exclusiva”, la predisposició de Mas a fitxar independents, però fins i tot això ell mateix va haver-ho de matisar l’endemà. Una altra coincidència entre els assistents: Duran i Lleida va estar infinitament més mordaç en el seu discurs, molt més polític i concret. No cal dir que a les files de CDC aquesta evidència va provocar més d’un senyal d’inquietud.

Anónimo dijo...

Sanció de 4 milions d’euros a Seat per frau en contractes pactats amb UGT
Núria Alegria, Barcelona [L'ACCENT 171]
Dimarts, 9 de febrer de 2010 12:08
>> PRÍMICIA DE L'ACCENT
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès sentència el passat 23 de desembre on ratifica una sanció a l'empresa Seat de 4.516.621,96 euros per frau en les contractacions de més de 600 treballadors, que havien estat pactats en estranyes circumstàncies amb el sindicat UGT, majoritari al Comitè d'empresa.
Un pacte entre UGT i Seat
Els fets que sustenten la sentència es remunten el 1998, quan l'empresa Seat va decidir la necessitat de contractació de més de 600 treballadors als llocs de treball de producció directe a les plantes de Martorell i Zona Franca.
L'entrada de tal quantitat de persones significava un possible canvi en les correlacions de forces sindicals a l'empresa, i la direcció va proposar al sindicat UGT, majoritari al Comitè d'Empresa, la realització de contractes fraudulents als nous treballadors, a canvi que el sindicat pogués "triar" entre els seus afiliats i familiars la gran majoria dels que ingressarien a Seat, reforçant la seva posició a les eleccions municipals.
El pacte il·legal entre UGT i Seat va comptar amb "l'aval o autorització" de les autoritats autonòmiques principatines, segons va declarar en seu judicial el mateix Matias Carnero, president del Comitè d'Empresa pel sindicat UGT, que va testificar a instàncies i en defensa de l'empresa.
Més de 600 contractes il·legal
Com a resultat d'aquest acord, es van incorporar a l'empresa més de 600 treballadors, en la seva gran majoria afiliats o familiars d'afiliats a UGT, amb 254 contractes d'aprenentatge i 414 contractes amb pràctiques, a pesar de realitzar tots ells tasques a la cadena de muntatge sense cap requisit de formació. El frau en les contractacions va permetre a Seat rebaixar considerablement les cotitzacions de la Seguretat Social, a més de ser beneficiària de grans subvencions i ajudes públiques, per la seva tasca "formativa" de nous treballadors.
Però les desavinences i lluites de poder dins UGT a Seat va propiciar que l'anterior secretari d'acció sindical denuncies a la Inspecció de Treball el frau amb pèls i senyals. Els inspectors en personar-se en la seu de l'empresa van comprovar que cap dels treballadors contractats en aquest pacte complia amb els requisits establerts pels contractes emprats, ja que no realitzaven ni les jornades mínimes de formació obligatòria, no tenien cap "tutor", no comptaven amb les titulacions necessàries, i sobretot, duien a terme tasques "que no requeririen per aprendre-les més de dos o tres dies".
Sobre aquesta base, la Inspecció de Treball va imposar a Seat tres expedients sancionadors, per un total de 4.516.621,96 euros.
Una condemna clara
La sentència ratifica les apreciacions de la Inspecció de Treball, determinant la manca total de compliment per part de Seat dels requisits per realitzar els contractes de formació i pràctiques, ja que els empleats contractats realitzaven "les tasques més senzilles, repetitives i de menys necessitat de formació".
Alhora, el TSJC recorda que "els pactes entre la direcció de Seat i el Comitè, siguin pels objectius que siguin, no poden eludir d'estricte compliment de la normativa laboral", i menys aconseguir de forma fraudulenta "ajudes i subvencions que no els correspon".
A instàncies i en defensa dels interessos de l'empresa no només va testificar el conegut líder del sindicat oficial Matias Carnero, sinó altres destacats membres del Comitè per UGT, a més de fins a 40 treballadors contractats en aquella data, tots ells afiliats al mateix sindicat.

Anónimo dijo...

Sra. Isabel ruiz:
He leído su artículo de opinión en el Abrerainfo y casi me convence. En vista de que, según usted, toda resistencia es inútil y nos van a hacer la autopista queramos o no, lo que tenemos que hacer en velar porque una obra gigantesca e innecesaria como esta, destinada probablemente a financiar algún bolsillo, cause la mínima agresión posible al medio ambiente (ya me contara como se mide eso) a cambio de numerosos beneficios para los barrios del otro lado del rio. No nos preocupemos, estoy Seguro que el regidor de turno se encargara de esto tan diligentemente como hace siempre.
Según el mismo Abrerainfo, la implantación del nuevo centro logístico de Mercadona en Abrera creará trabajo para la gente del pueblo, atraerá otras empresas, inyectara desarrollo y muchos otros beneficios. Partiendo de su misma lógica, o sea, que ya está firmado el acuerdo y que hagamos lo que hagamos va a ser una realidad. Por favor haga un ejercicio de autocritica: cambie “la nueva variante” por “complejo logístico” y ya tiene el artículo para el próximo boletín del Abrerainfo. Incluso podría aplicarlo a la histórica subida del IBI