miércoles, 15 de julio de 2009

La batalla de les xifres

Respecte al nou sistema de Finançament Autonòmic, seria bo valorar el resultat total de la negociació més enllà del que suposa l’aportació econòmica en termes absoluts per a cada comunitat. La configuració de l'Estat de les Autonomies necessitava d’un sistema de finançament que permetés desenvolupar polítiques pròpies transferides i també que cada autonomia pugui decidir sobre aspectes essencials de la política fiscal.

En tot això, el nou sistema de Finançament compleix, i a més per a Catalunya suposa el punt i final per al nefast acord de finançament signat per CIU i el PP l’any 2001. També ha demostrat la fermesa en la negociació del Conseller Castell i del President Montilla, l’acord compleix escrupolosament amb l’Estatut de Catalunya i aporta més recursos per a totes les autonomies, que els permetrà desenvolupar a cadascuna d’elles polítiques pròpies més eficaces. Per tot això m’agradaria felicitar també a l’altra part de la negociació, a la Ministra Salgado i al President J. L. R. Zapatero, per la seva valentia a l’abordar aquest nou projecte.

5 comentarios:

Sergi Santamaria dijo...

T'oblides un detall important... quan fa un any oferien 1200 alguns ja haguéssin acceptat (PSC i ICV), Esquerra vam dir no.
I gràcies a una postura valenta, alhora que arriscada, i que finalment ha sortit bé, s'ha arribat al millor acord possible després de l'Estatut pactat per Mas i ZP. Si el Mas no s'hagués ventilat l'Estatut en una nit, avui segurament no parlariem d'acord de finançament, doncs Esquerra hagués defensat fins les darreres conseqüències el concert econòmic que deia l'Estatu del 30 de setembre.

Això si, aqui el tripartit ha actuat bé. Ara no diguis que només ha estat el PSC i ZP els que han aconseguit aquest acord.

Anónimo dijo...

Sergi tiene razón.
Menos celebraciones y mas aceptar la realidad

Anónimo dijo...

Deja de sacar pecho Toni.
Si tu alcaldesa fuera dialogante se llegarian a acuerdos, Esquerra lo ha demostrado a nivel de Catalunya y lo ha intentado ( sin exito ) en Abrera.
A ver si apredemos de los errores, de vuestros errores.

Toni Soler dijo...

Amb aquests equips no cal esforçar-se per a treure pit

Anónimo dijo...

El nou finançament és un bon acord espanyolista i l’única conclusió clara que podem treure es que Esquerra Reial de Catalunya accepta el vassallatge amb l’Estat Espanyol.