sábado, 26 de enero de 2008

Unidad frete a la barbarie terrorista

Cuando me siento delante del ordenador para reflexionar sobre aquellos temas que han llamado mi atención durante los últimos días, soy más consciente de la velocidad que lleva la vida. Economía, bolsa, transplantes biónicos, elecciones generales, genomas sintéticos, sequía, terrorismo... Me estremezco solo de pensar cuanto dolor hubieran podido provocar los 14 presuntos terroristas islamistas detenidos en Barcelona por la Guardia Civil si hubieran cumplido su macabro objetivo. La necesaria colaboración con Francia en materia de terrorismo ha vuelto a ser determinante en el éxito de la operación. La decidida y contundente política antiterrorista del gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero a dado sus frutos y a permitido hasta finales de 2007 la detención de 364 presuntos miembros o colaboradores de ETA, el arresto de 129 personas vinculadas con el terrorismo callejero, la incautación a ETA de 4.300 kilogramos de explosivos y casi 650 armas. En cuanto al terrorismo Islamista los detenidos son más de 300. La unidad de los demócratas es fundamental en la lucha contra el terrorismo.

Ayer viernes la plataforma contra la subida del IBI en Abrera convoco una segunda concentración y posterior manifestación que se disolvió ante las puertas del Ayuntamiento, después, en el Pleno Municipal, los partidos de la oposición cedieron su turno en las preguntas de control al Equipo de Gobierno para que los asistentes preguntaran durante casi 3 h. los motivos que justifican dicha subida y pudieran expresar su opinión al respecto. Opiniones hubo de todos los gustos y un solo compromiso, los vecinos verán mejorados y aumentados los servicios que hasta ahora reciben del Ayuntamiento, yo pertenezco a la Catalunya optimista y claro está, se que lo van a conseguir. Los grupos municipales votaron también por unanimidad actualizar/modificar el ROM (Reglamento de Ordenación Municipal) adaptar este reglamento a los tiempos que vivimos (pleno siglo XXI) es necesario y será una buen oportunidad para fijar un nuevo marco de relaciones que regule nuestra vida municipal.

Mañana domingo en Portomarín (Lugo), organizaciones ecologistas defensores de los animales, realizarán un acto de protesta contra el asesinato indiscriminado de zorros por parte de cazadores travestidos en "deportistas" bajo el lema “MATAR POR MATAR NON”. Con la disculpa de la "riqueza" que genera, se celebrará el "V Copa de España de caza de zorro", y nuevamente las escopetas saldrán al campo para sembrarlo de muerte. Deseo que la sociedad sea cada vez más consciente y que llegue el momento en que estos actos se contemplen como lo que realmente son: el asesinato cruel, interesado y sin sentido de seres vivos cuyos cuerpos terminan finalmente en la basura.

22 comentarios:

Sergi dijo...

Em sorprén la teva visió del ple. Primerament que falta informació. Potser hauries d'explicar que militants i amics del PSC d'Abrera van poder entrar abans que la resta de ciutadans al ple. Podries explicar els motius.
I segon... abans d'escriure potser et fa falta informació. La plataforma s'anomena: Plataforma en contra de la pujada ABUSIVA de l'IBI. I no com tu dius: Plataforma en contra de la pujada de l'IBI. La diferencia encara que estigui en una paraula, significa molt. Més que res que ningú está en contra de pujar l'IBI, sinó de les formes, el percentatge i els arguments poc creïbles. Per tant no fem demagogia. No fa falta que en aquest bloc es segueixi la línia d'amagar informació o modificar-la segons convingui.

Toni Soler dijo...

Explicar???, tu has d'explicar per què menteixes quan dius que Maria Soler es va pujar el sou no més prendre possessió del seu càrrec, o per què menysprees, cridant incompetents als companys del grup municipal socialista. Basta de demagògia.

En la sala de plens de l'Ajuntament d'Abrera havia familiars, molt bons amics i molts companys dels regidors del grup municipal socialista. Que esperaves, que deixéssim solos a qui hem triat perquè ens representis durant aquesta legislatura?, impossible.

Falta d'informació?, en els cartells que convocaven la concentració del dia 25 no posen el nom de cap plataforma, ni que organitzacions s'han adherit a ella i dius que sóc jo qui no tinc informació? Doncs si.

Sergi dijo...

Alguna cosa rara hi ha en el sou de Maria Soler quan en el moment de demanar-ho es van sentir coses extranyes pel micro. Perque no va dir tots els sous en brut o en net i no segons convingui??
I dic incompetents sent del tot cert segons el meu criteri. El senyor Solà em va semblar patètic l'altre dia amb la seva actuació, el senyor Yepes... no pot ser que arrenqui cartells, que digui que el butlletí no surt per culpa de la impremta, que presenti el concurs de teatre amb un discurs preparat en un paper i acabi dient: jo no sóc de parlar amb micro jej. Una mica de serietat en actes importants seria millor, sort que la sra.Morral va demostrar maneres i ho va arreglar.
És això quan dic que són incompetents.
I pel que fa la Plataforma... bé que saps que s'han adherit organitzacions, alguna cosa debies saber.
I una cosa Maria Soler no sabia si ereu familiars ni amics socialistes... en aquella resposta va quedar ben retratada, i ho va demostrar no deixant-me contestar fins després de més d'una hora. I a més tu no saps si de la gent que hi havia a la mani, hi havia gent que havia votat PSC... i et puc dir que si! i que no eren pocs. Pel que dius també tenien dret a entrar i no va ser així. Jo ja ho vaig dir al ple i sense amagar-me de res... allò va ser discriminació política i una falta de respecte vers la ciutadania.

Hommer dijo...

Política grosera, es que no recuerdan el caso Portabella, este Sergi aburre hasta a las ovejas

Carles Navales Escrit el 15/7/07
La Razón - Cataluña

“Como es sabido, Jordi Portabella, concejal de ERC en el ayuntamiento de Barcelona, pasó a la oposición manteniendo intacto el salario que cobraba y los empleados de confianza que tenía cuando estaba en el gobierno municipal. No voy a referirme al aspecto material del suceso, pues todo el mundo tiene derecho a buscarse la vida lo mejor que pueda, pero sí requiere reflexión la dimensión política, pues si ese es el concepto de la independencia que debe tener un concejal independentista: ¡apaga y vámonos!”

Toni Soler dijo...

Hi han polítics que utilitzen la mateixa pedagogia que els mentiders patològics que a força de repetir mentides sé les acaben creient ells mateixos.

Sergi dijo...

I tant Maria Soler és una d'elles. A base de dir que millorarán els serveis al final s'ha après el discurset de memòria.
A base de dir que és d'esquerres i democràtica s'ha arribat a creure d'esquerres i democràtica. però tal i com li vaig dir una persona d'esquerres no nega la llibertat d'expressió! I un govern d'esquerres no manipuila els mitjans i encara menys no arrenca cartells!

Toni Soler dijo...

Llibertat d'expressió???. Tu parles de llibertat d'expressió?, tu que vas preparar en “el Rincón de Pepe” la xiulada a Maria Soler en l'estació la Nit de Reis parles de llibertat d'expressió?. Lleva't la disfressa d’àngel, encara no ha arribat carnaval

Sergi dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Sergi dijo...

Em podries explicar la relació entre la llibertat d'expressió a la que faig referència i lo que tu dius de la xiulada?? (una xiulada que de la forma que va succeïr era una expressió de rebuig feta pel poble a l'equip de govern, i en especial a l'alcaldessa)
D'altra banda ets una mica incoherent i fals. Em dius a mi que deixi de fer demagogia i que sóc un mentider. I ara vas tu i m'acuses de preparar la xiulada de la tarda-nit de reis. Pensa una mica Toni. Acabes de demostrar una incoherència brutal i una forma de fer demagogia d'uns nivells baixisims. I vigila amb això d'anar acusant falsament i sense proves. Això té un preu bastant alt e!
I per acabar... no porto cap disfressa d'àngel! Més voldrieu que fós un àngel i no digués res!

Toni Soler dijo...

Rafael Campalans deia que “política vol dir pedagogia” i que raó tenia.

Sergi dijo...

Toni... pedagogia tot i que acaba igual no vol dir demAGOGIA. Em sembla que t'has confós e!
Fes-t'ho mirar!

Toni Soler dijo...

Pots donar totes les voltes que vulguis a la truita però la demagògia la practiques tu.

Sergi dijo...

Veig que t'has quedat carent d'arguments...

I que és norma no contestar les preguntes.Encara no m'has respost a:
-Em podries explicar la relació entre la llibertat d'expressió a la que faig referència i lo que tu dius de la xiulada??

Unknown dijo...

Que os pasa?
Os han quitado el "Aquí hay Tomate" y no sabéis que hacer?.
Un consejo, si me lo permitís, quedar para tomar algo, es mucho más saludable. Independientemente de que partido pertenece cada uno, si objetivo es buscar lo mejor para Abrera, seguro que llegaréis a entenderos y sacáis alguna conclusión.
PD: si invitáis, me apunto.

Saludos.

Anónimo dijo...

Sergi: em dol que seguiu difonent dubtes sobre el sou dels regidors, quan tu saps perfectament que no s'han apujat ni un cèntim des del mandat anterior.
Els xiuxiueigs que vas notar darrera els micros es devien a que l'alcaldessa només disposava de les quantitats brutes i va demanar les netes per donar una informació mes entenedora per a tothom.
Des del públic arrivava la veu dels anomenats "mileuristes", que vol dir els que cobren al voltant de 1000 euros nets, i el teu regidor Camacho es va afanyar a cantar el seu sou net perquè quedés ben clar que no és molt gran. La regidora convergent va fer el mateix, i ningú va esmentar el seu sou brut, perquè no era del que s'estava parlant.
Per tant, calia parlar el mateix llenguatge, i finalment així es va poder fer, dient els sous nets dels regidors del govern a dedicació parcial i exclusiva, i el de l'alcaldessa. No es va ocultar res.
I aleshores la gent va emmudir durant uns breus segons. Just per assimilar que, renoi!, sembla que no s'emporten tanta pasta, aquests sociates! I és que, ben mirat, qualsevol treballador de DOGA o de SEAT dels que hi havia entre el públic, s'emporta cada mes a casa més diners que un regidor d'Abrera a dedicació exclusiva (i a sobre el regidor no té hores extres, ni productivitat, ni res de res, o què et pensaves?).
Fés un favor a la convivència: no contribueixis a la difamació, tú que téns informació de primera ma i una tribuna des de la que parles.

Lluís Martínez i Dies

Sergi dijo...

Lluís, com sempre, demostres que potser ets l'únic regidor de govern amb capacitats per raonar correctament. De l'únic que em queixo és la diferència de sous. Potser haurien de ser més equitatius, no creus? Potser els regidors de l'oposició hagin de fer menys feina, però la que fan l'han de fer contracorrent, degut al poc temps que hi ha per estudiar els temes.
I segon, el meu regidor va ser el segon a cantar, la primera va ser la de CiU. Camacho va estar molt correcte en aquest aspecte després de que Maria Soler intentés fer quedar malament a l'oposició dient que havien demanat un augment. No creus que seria just aquest augment? El sr. Camacho va ser molt sincer dient que havia estat ell qui ho havia demanat. Però amb tota justícia l'oposició mereix un augment de sou. Si o no? (Sincerament, tu que ets una persona coherent)

Anónimo dijo...

Sergi,
Encara estic esperant que rectifiquis la teva mentida (suposo que deguda a manca d'informació, sumada a l'escalfament dels dies previs a la vostra manifestació) sobre un suposat augment de sou de ningú, al nostre consistori.
I no entro a valorar les teves OPINIONS sobre la dedicació dels electes a dedicació completa o parcial perquè no és la meva intenció abonar cap polèmica, sinó només aconseguir que, per sobre de tota la cridòria, si alguna veritat és incontestable, al menys això sigui reconegut per tothom. Seria saludable per a la democràcia i no fa cap mal, creu-me.

Lluís Martínez i Dies

Sergi dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

Sr. Lluís Martinez Dies (antigament anomenat DIAZ, segons consta a la campanya d'allà ont va sortir regidor per primera vegada):
Va existir un augment de sous al consistori. Concretament EL SEU.
Abans no existia i ara si.
Vull saber si la Sra. Soler ha renunciat a "d'altres ingressos" com desplaçaments, dietes..etc o be ha renunciat al sou de l'universitat (no m'importa gaire aquest darrer ja que no soc jo qui el paga, encara que ella el cobri)
Demano claredat.
Un regidor no te hores extres...tampoc ha de marcar l'hora d'entrada ni de sortida...ni quant va a fer el café...o a buscar els nens al cole...o a comprar al mercat..o tant sols a fer "campanya" amb les hores que TOTS li paguem.
Vostè va ser denunciat per fer campanya amb mitjans públics (correu electrónic de l'Ajuntament)i es va quedar tant ample.
D'altres carrecs actuals li van oferir feina, i diners, i no va saver dir que no
Enviaré aquest escrit a d'altres mitjants...no sigui que la "llibertat d'expressió" del Sr. Soler faci de les seves.

Anónimo dijo...

A la legislatura anterior havian 13 regidors i cinc grups municipals ara són 17 regidors i sis grups municipals, lògicament hi ha sous nous i més despeses, anònim ara has caigut de l'arbre. Hommer

Anónimo dijo...

Hommer i tu també per què el senyor martinez diu que el sou dels regidors no s'ha pujat ni un cèntim!! I el seu d'on surt?? Dels arbres?? Ah i també s'han augmentat els sous del personal de confiança de juny 2007 a gener 2008, i ens posaran un cap de policia amb un sou de 55.000 € l'any, clar el primer any perquè després ja li pujaran. I altres pujades que no venen al cas però que tampoc tenen justificació lògica ninguna i surten del nostre ibi.

Anónimo dijo...

Es bastant penós que el 1ª tinent d’alcaldessa Sr. Luis Martínez, que en cas de absència de la alcaldessa, per vacances o qualsevol motiu, seria qui representaria al nostre poble, faci comentaris sobre el que cobren els treballadors del nostre municipi i a mes menteixi quan diu que: no es molt mes el que cobren els regidors del equip de govern (663 eu) i el que cobren els de l’oposició (307 eu). Si el Sr. Martínez considera que mes del dobla de sou, no es molta diferencia, ja dirà que es per ell molta diferencia.