miércoles, 28 de noviembre de 2007

Dret a decidir.








La proposta donada a conèixer pel Lehendakari a finals de setembre no es diferencia res de l’anomenat pla Ibarretxe, i pel que sembla ara li toca el torn al nacionalisme català. Artur Mas ha convertit el dret a decidir en un dels eixos de la proposta política de refundació del catalanisme.


Considero que en democràcia no hi pot haver cap ciutadà privat del dret a decidir. Cadascun de nosaltres podem ordenar la nostre vida privada i social sense interferències dels poders públics i, a més, podem escollir els nostres representants lliurament a qualsevol nivell dels diferents estaments. És la voluntat general l’únic límit a la nostra llibertat particular. En definitiva, crec que en la reivindicació del dret a decidir per part d’alguns partits polítics hi ha més oportunisme polític que una altra cosa. Com es pot pretendre encapçalar una manifestació reivindicant una cosa de la qual n’ets en part responsable?.

5 comentarios:

Sergi dijo...

Bon blog, tot i que no estic d'acord en gairebé res!
Ho dius en l'entrada: "En democràcia no hi pot haver cap ciutadà privat del dret a decidir".
Crec que no només és necessària la llibertat individual, sinó també el dret a decidir de tota una nació.
En cap cas s'hauria de prohibir els referèndums que demanen les nacions(pk en democràcia, tu ho has dit no pot faltar el dret a decidir).
Agradi o no l'Estat Espanyol està format per nacions oprimides que volen deixar de ser-ho. Fa 30 anys k estem en "democràcia" i seguim formant part de UNA ESPAÑA GRANDE Y LIBRE.
Aquestes nacions volen ser independents, volen la independència d'un Estat que no les vol, i queda demostrat en les barbàritats i els insults que s'arriben a dir desde el que la gent de manera incerta anomena Espanya. I haurien de dir els agradi o no, Regne d'Espanya, perque malauradament tenim Rei, imposat de manera totalment antidemocràtica. I aqui hauriem de decidir si volem rei o no volem rei. Tornem al dret a decidir del que vostè parlava.

Anónimo dijo...

Jo, crec que hi ha un oportunisme envers al tema d'infraestructures. Ja es comença a sol·lucionar i dissabte ja hi haurà el reestabliment total de RENFE rodalies. Això s'ha fet tard i amb l'objectiu d'influir amb les eleccions generals.

Toni Soler dijo...

La nostra democràcia va més enllà del dret a decidir, per sort gaudim de molts altres drets. Fem ús del nostre dret a expressar-nos lliurement i pregunto, no és l'Estatut un marc de relacions entre Espanya i Catalunya que hem tingut fa molt poc temps la possibilitat de dir si volíem o no?.

Des del dret a decidir de què disposem, no podem afirmar que no disposem del dret a decidir, molt menys que Espanya està formada per nacions oprimides, però estem d'acord que la majoria democràtica ha d’exercir-se amb el màxim de respecte cap a les minories, fins i tot cap a les més arcaïques que proclamen això de gran i lliure. Lliure, lliure, llibertat, altre dret que garanteix la nostra democràcia, lluitem plegats per la igualtat, entre les persones i també per la igualtat entre les diferents nacions que componen aquest país.

Anónimo dijo...

L'estatut no serveix d'exemple, pero l'Estatut ha estat reduït, retallat per ZP, i ara aviam que passa al TC. L'Estatut que hauria d'haver estat aprovat, segons aquelles paraules(falses, pero paraules): Aprobaré... que salga del Parlament de Catalunya" no és ja el que a Catalunya vam decidir.
I aquest pensament "arcaïc" com vostè diu és el que defensa el seu lider ZP(no se si voste tambe) pero perque no ens donen més autonomia desde Madrid??? No més, sinó tota!!! Tenen o teniu por de deixar de ser UNA GRANDE Y LIBRE??

Toni Soler dijo...

Responc, SI l’Estatut és un marc de relacions entre Espanya i Catalunya que hem aprovat majoritàriament en referèndum fa molt poc. Aquest és el dret a decidir, que no el dret d'autodeterminació.
El PSC defensa el màxim autogovern per a Catalunya en el marc de la construcció d’una Espanya federal en una Europa federal. Espanya és una nació de nacions.