domingo, 21 de marzo de 2010

D’IVA i estat del benestar

Segons tinc entès, i que em perdonin els experts en la matèria si m’equivoco, l’increment de l’IVA proposat pel govern ha de servir per reduir el dèficit públic, que l’estat ha anat assolint en pro de mantenir polítiques socials. Els subsidis d’atur, les ajudes a sectors econòmics com l’automobilístic o els ajuts familiars. Dit d’una altra manera, el manteniment de l’estat del benestar del què gaudim, més els sectors més afectats per la crisi. Penso que, tot i que aquestes mesures em semblen bé, caldria treballar també precisament per reduir-les. És a dir, apostar per la creació de llocs de treball, i reduir el nombre de subsidis i les ajudes a sectors en crisi, per exemple. Assegurar els calers de la bossa, i treballar perquè hi hagi, per sort, cada cop menys gent que els necessiti.

L’estat del benestar es manté gràcies a la solidaritat dels ciutadans. I és cert que alguns hi contribueixen més que d’altres i que, segurament, l’increment de l’IVA afectarà a moltes famílies que ja tenen prou dificultats. Però no ens podem permetre tenir la bossa buida o en negatiu (què passaria si no hi haguessin diners pels aturats ni pels pensionistes?), ni tampoc podem admetre ni permetre que cada cop hi hagi més gent que malauradament necessita d’algun tipus d’ajut social per sobreviure. Estic convençut que sortirem de la crisi, però ens cal l’esforç de tothom.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Mira, a mí como si el dinero que saquen de subir los impuestos indirectos (léase IVA) se lo gastan en comprar pepinos. La cuestión no es para qué se destina el dinero de la recaudación sino de dónde sale. Se puede recaudar lo mismo y para lo mismo reformando el IRPF. Lo que pasa es que esto último pondría en pie de guerra a las clases pudientes, que sí tienen poder para poner en un brete al Gobierno, mientras que el IVA reaerá sobre todo en las espaldas de las clases menos pudientes, sobre todo en la clase trabajadora, que estamos gilipollas y seguiremos sin hacer nada, y votándolos en vez de botarlos.

Joana dijo...

No és cap descissió senzilla, però és evident que aquest "estat del benestar" l'hem de pagar entre tots i totes, per més que no ens agradi gens!

Anónimo dijo...

Joana, te contradices en tus comentarios, la subida del IVA, repercutirá en esas personas que "conoces, que están en el paro y no ven ninguna luz en su camino".
Estáis defendiendo lo indefendible.
Además, si que es una decisión sencilla, necesito dinero, subo el IVA, y los combuestibles?? a como lo tenemos ya? lo sencillo es subir sin pensar en las consecuencias, lo responsable, es buscar un plan para no perjudicar siempre a los mismos.

cuanto llevamos ya de crisis?? cuando el paro se acabe para los que la padecieron desde el principio, cuando el IVA ahogue aún mas la economía de la clase trabajadora, y las ayudas tipo plan 2000E sean parte del pasado,
que camino nos quedará???

es una realidad que el partido que actualmente nos Gobierna no ha sabido afrontar el problema de la crisis como lo han hecho en otros países de la comunidad.

Toni Soler dijo...

No es una decisión sencilla.